חפירה קלה בדפי ההיסטוריה מעלה נתון מעניין: ב- 1874 נרשם פטנט על חוט התיל, הלה, אשר היווה פתרון זול, נגיש וקל לפריסה ללא צורך בכח אדם מקצועי, ענה על צורך דוחק ביותר: החלק המערבי של ארצות הברית המוכר לנו כמערב הפרוע ,שהיה אזור פתוח התמודד עם בעיות קשות של בריחת עדרים ופלישת פורעי חוק.
תוך שנים בודדות בלבד ( יש הטוענים כי, יוסף גלידן – האיש שרשם את הפטנט, ייצר במפעלו כמות של חוטי תיל שהספיקה להקיף את העולם עשר פעמים!! וזאת, בשנה אחת בלבד – בין אם נכונה טענה זו או שמא גוזמא – זאת לא ניתן באמת להוכיח) ובשימוש בגידור, הצליחו המתיישבים לבסס את שליטתם באדמותיהם, מנעו את בריחת העדרים, שמרו על שטחי החקלאות, במילים אחרות, המצאה פשוטה להפליא הביאה לשינוי חברתי, חקלאי ואף תרבותי ענק שהשימוש בו נעשה עד ימינו אנו.
כך, כמו שקרה לעיתים בהיסטוריה האנושית, טכנולוגיות מאוד צנועות וזולות משפיעות על חיינו באופן יותר מאסיבי ומשמעותית מאחיותיהן , הטכנולוגיות המורכבות.
גדר קונצרטינה וגדר תלתלית – מה זה בכלל?
גדר קונצרטינה וגדר תלתלית עשויות מחוטי פלדה מגולוונים, עליהם מותקנים קצוות חדים. למעשה מדובר בגדרות תיל כאשר האחת מהווה מחסום העשוי תיל דוקרני והאחרת הינה גדר תיל סבוכה, הן מונחות על הגדר בחלקה העליון או מפוזרות על פני שטח מסוים. גדר קונצרטינה וגדר תלתלית הינן גדרות מסוכנות למגע ולכן מהוות אמצעי גידור ואבטחה יעיל ביותר הנמצא בשימוש במתקני כליאה, בבסיסים ומתקנים צבאיים, מוסדות אסטרטגיים- ביטחוניים, מוסדות ממשלתיים , שטחי מרעה וחקלאות ועוד..
לסיכום, גדרות קונצרטינה ותלתליות, לא רק תוחמות את השטח המיועד, הן גם מרתיעות גורמים בלתי קרואים ורצויים מפני ניסיון חדירה לשטח.
נקודה אחרונה לסיום: אמנם גדרות אלו קלות יחסית להתקנה אך יש להקפיד ולברר מאיזה חומר הן עשויות והאם הוא עומד בתו התקן הישראלי.